BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Sunday, September 9, 2007

Cuti Sekolah Membawa Rezeki

Assalammualaikum…dan selamat sejahtera…Pertama sekali..maaf sebab dah lama tak update blog…terlalu sibuk dengan urusan kerja dan juga urusan kambing…hehehe..Alhamdulillah..masa yang ada akan saya gunakan sebaik mungkin untuk update blog ni….2 Minggu lepas saya ada berjumpa dengan beberapa orang penternak…yang baru..yang lama…semua berkongsi pengalaman…masing2 bercerita penyakit kambing masing2…itulah..inilah..jadik takut pun ada..yela..kambing bukannya murah…tapi Alhamdulillah…kambing saya masih sihat dan cergas…tapi..

2 minggu lepas..kejadian tak diingini berlaku…sekor kambing boer saya patah kaki…mmm…terus saya ambil kain dan kayu..kononnya buat pertolongan cemas…hehehe…tapi bila pakcik saya tengok je..dia gelakkan…ntah daun apa yang dia letak…lepas tu dengan sedikit bacaan memohon perlindungan dari ALLAH…selepas dua minggu..kambing tersebut dah boleh berlari dan melompat macam biasa…Alhamdulillah….Nanti saya kongsi dengan anda semua bagaimana ubat tradisional yang pakcik saya gunakan untuk merawat kambing yang patah kaki….Sekarang ni cuti sekolah dah nak habis…mesti banyak penternak yang tersenyum lebar…mana taknya..kenduri sana-sini…hehehe…masyukkk….bagusla…harap bukan musim cuti sekolah je…harap bukan musim cuti sekolah pun permintaan kambing laris macam goreng pisang panas….

Di kampung saya…ada baru bukak kandang baru…pakcik saya beritahu..itu adalah projek kerajaan…ntahla…nanti minggu ni saya balik kampung..saya selidik..hehehe….diaorang bela kambing atas tanah…maksudnya takde kandang atas…mmm…menarik tu…harap

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online