BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Sunday, September 9, 2007

Rakan Penternak Berkongsi Ilmu

Alhamdulillah…kita jumpa lagi…dah lama rasa saya tak update blog ni…sibuk sikit ngan urusan harian…semalam saya cuti…pening kepala..tapi saya gagahkan juga ikut abg din pergi beli pellet kambing di Serting…nanti saya masukkan alamat kilang tersebut dalam ni…sebenarnya saya tak tahu jalan nak ke sana…nasib baik abg din dari De’kebun bagi ikut….dapatla saya beli pellet juga…nak tau kenapa saya sanggup ke sana? sebab..pellet tu murah…RM21..(bulan 9 naik RM2)..mmm…naik lagi…

Perjalanan saya ke kilang tersebut saya gunakan sebaik mungkin…dan abg din ni memang tak kedekut ilmu…setiap pertanyaan saya…dia jawap dengan baik…(kekadang orang fed-up kalu banyak sangat tanya)…anyway…Terima Kasih abg din….atas ilmu yang diberikan…dia juga mendapat suntikan modal yang besar…dan rancangannya adalah untuk menjadi pengeksport kambing boer baka tulen buatan Malaysia….Semoga berjaya…InsyaALLAH…kalau kita selalu tolong orang…ALLAH akan permudahkan urusan kita….

Sebenarnya tak tahu nak membebel ape hari ni…saya sanggup ke Serting untuk membeli pellet kerana saya sudah membuat kira-kira…selepas ditolak duit minyak…makan…tol…saya masih ade untung dalam RM50….banyak gak tu…bleh beli dua beg pellet extra…hehehe….
Kenapa pellet ni murah? Haa…sebenarnya kerajaan ade memperuntukkan subsidi untuk penternak-penternak semua…tu pasalla murah…tapi saya dengar di Perak ade pengeluar yang menjualnya sebanyak RM30…di Kuantan RM28…mmm…pada saya…mungkin diaorg ambilkira kos perjalanan…penat lelah lagi….dia punya letih susun pellet 50kg sebanyak 4 tan pun tak hilang lagi ni…Terpulang pada kebijaksanaan penternak la untuk membuat keputusan….Jumpa nanti.

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online