BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Sunday, September 9, 2007

Cabaran Penternakan Cabaran Penternak

Sejak malam tadi…saya banyak surf internet…cari maklumat pasal kambing…penjagaan..macam mana penternak terdahulu atau ‘otai kambing’ ni manage kandang, marketing, ramai juga yang ade blog…hehehe…penternak moden la katakan…syabas…IT pun kena ikut peredaran dia gak…jangan kata nanti kita ketinggalan…asyik duk dalam kandang kambing aje…teruskan usaha anda!!

Tapi ade yang saya perhatikan…bila cakap macam gunung nak runtuh..tapi sebenarnya habuk pun takde….macam-macam jenis manusia pun ade kan…ada tu baru je nak bersihkan tapak buat kandang…berlagak macam dah 10 tahun dalam bidang penternakan….ada juga yang pantang kena tegur….nak melenting aje…..kononnya dia yang paling hebat dalam menternak kambing ni….ade yang baru kenal pengimport…macam dia plak pengimport…kekadang tu kita terlupa bahawa segala nikmat yang kita perolehi adalah daripada ALLAH…..kita semua cuma hamba yang lemah…kalau nak bandingkan ilmu tu….hanya setitik dari lautan….sepatutnya kita ikut resmi padi…semakin tunduk..semakin berisi….sentiasa merendah diri dan tidak sombong atau angkuh….

Ada yang mengalu-alukan kedatangan anda ke kandang mereka…ada juga yang pilih bulu..Ada juga yang punya modal…tapi tak tahu nak buat apa…(jangan sampai kena kencing dahla)…sekarang macam-macam cara orang buat nak dapatkan duit….ade yang ada tanah…modal takde…ada yang punya minat dan semangat yang tinggi…tapi modal takde…boleh katakan macam-macam la….

Tapi saya percaya…setiap kekusutan atau masalah…mesti ade penyelesaian…setiap penyakit mesti ada ubatnya…dan saya ingin mengucapkan syukur kepada-Mu YA ALLAH….terima kasih atas segala yang aku perolehi…terima kasih kerana membantu hamba-Mu ini dalam melaksanakan tugas harian sebagai khalifah di muka bumi ini….terima kasih atas kemajuan projek ini…terima kasih segalanya….THANK YOU ALLAH!!

0 comments:

 

blogger templates | Make Money Online