BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Tuesday, July 8, 2008

KAMI PERLUKAN COMPANY PROFILE PENTERNAK!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Seperti tajuk di atas...kami memerlukan company profile penternak-penternak kecil yang masih tercari-cari saluran yang terbaik untuk memasarkan kambing mereka. Tujuan kami adalah untuk menunjukkan pada agensi kerajaan yang terlibat bahawa kita sebagai penternak sememangnya serius berkecimpung dalam bidang ini selaras dengan matlamat negara untuk menjadikan 'Pertanian Adalah Perniagaan'. Tapi pernahkah kita terfikir??? siapakah yang patut menjayakan saranan kerajaan tu?? Di manakah kita nak jual kambing-kambing kita bila membiak esok?? Satu persoalan yang sebenarnya adalah realiti dalam dunia ternakan ini...dan sebab itulah kami rasa industri ternakan/pertanian di Malaysia ini takkan ke mana...dan sampai bila kita nak bergantung pada Australia?? Indonesia?? South Africa??

Pernahkah kita terfikir....adakah baka yang mereka bekalkan pada kita tu baka yang terbaik?? Untuk pengetahuan bakal penternak atau penternak yang baru...sebenarnya di Malaysia sendiri kita dah ada 'breeder' yang bagus...'breeder' yang mampu menghasilkan baka yang lebih baik dari mereka...cuma mereka ni tak expose lagi pada umum atau mungkin mereka ini tidak mempunyai bekalan mencukupi akibat permintaan yang banyak...dan saya percaya...ini berlaku pada penternak yang besar...penternak yang mempunyai 'cable' yang bagus....tapi apa akan jadi pada penternak-penternak kecil macam kami?? Penternak-penternak yang tidak mempunyai 'cable' atau sedara-mara di agensi yang berkenaan??? Fikir-fikirkanlah...saya percaya...semua penternak mampu menternak kambing...mampu menghasilkan baka yang terbaik....tapi bila berlaku limpahan baka-baka terbaik itu...di manakah saluran yang sepatutnya kita ikut untuk memasarkan kambing tersebut??

Jadi...sebagai kesimpulannya...kami telah berusaha untuk berjumpa dengan beberapa agensi kerajaan yang sudi membantu kami untuk memasarkan kambing-kambing tersebut...InsyaAllah...niat kami adalah untuk membantu kawan-kawan kami atau sesiapa sahaja yang berminat untuk bersama-sama sebagai satu pasukan atau 'team' untuk menunjukkan bahawa kita serius dalam bidang ini...itu sebabnya saya memerlukan company profile Tuan-tuan dan Puan-puan untuk dimajukan ke agensi kerajaan yang sudi membantu kita sebagai penternak...dan harapan saya semoga kita akan dapat menubuhkan sebuah persatuan yang akan membela nasib kita sebagai penternak...takpun sekurang-kurangnya memberi sedikit manfaat pada penternak yang menyertai persatuan tersebut. Bersatu kita teguh...bercerai kita roboh...semoga usaha murni kami ini mendapat keberkatan dari Allah dan mendapat sokongan dari anda semua!!! AllahuAkbar!!!

1 comments:

forum said...

Sertai GEM Community secara percuma. Satu tapak untuk para Usahawan - usahawan berkongsi-kongsi maklumat dan pendapat (Forum, Blog,Direktori, Iklan Percuma DLL) dalam bidang yang yang ceburi seperti Pertanian, Ternakan DLL.

www.gem.socialgo.com

 

blogger templates | Make Money Online