BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Wednesday, December 12, 2007

Dah Sampai Hujung Tahun

Assaalammualaikum..dan salam sejahtera..

Dalam kita tak sedar...rupanya lagi beberapa hari saja dah nak masuk tahun baru 2008...maksudnya dah nak masuk setahun dah projek kambing saya ni. Pengalaman pahit manis..suka-duka...macam-macam lagilah...susah kalau nak diceritakan dalam ni.Macam ni lah agaknya kalu kita nak berjaya..kena susah payah dulu...ye la projek saya ni kecil-kecilan...lainla kalu projek tu subsidi ke..ada orang sponsor ke...itu lainla...terus berkembang jadi besar...macam saya ni masih mengharap pada duit gaji je. Tapi untuk tahun hadapan...saya merancang untuk membesarkan projek ni...dengan duit hasil jual motor, hasil dari menyimpan, duit bonus..hehehe...adala sikit untuk kembangkan projek saya ni...sebab sebelum ni terbengkalai sikit...puncanya sebab terlalu sibuk dengan komitmen kerja...dah hujung tahun ni makin berlambak pulak kerja kat ofis.

Projek tahun depan?? InsyaALLAH...saya akan menyambung pembinaan kandang baru 80 kaki atau 100 kaki...saya juga akan memulakan penternakan lembu....sebab permintaan lembu dan kambing ni sama je...sebenarnya saya tak pernah buat marketing kat luar pun pasal kambing ni...sejak ada blog ni...ramai juga yang bertanya..ingin menimba ilmu...ingin berkongsi pengalaman...bagus...saya sebenarnya mengalu-alukan feedback dari rakan-rakan semua. Tak kirala yang dah ada kandang atau masih dalam perancangan...saya percaya...dengan network yang kita ada tu kita akan dapat sama-sama saling bantu-membantu dalam industri ini.

Kambing saya? mmm...biasa je...sakit? sakit tu biasala...tapi kita jangan menggelabah sangat..lagi satu kalu pasal ubat ni saya lebih suka guna cara tradisional...lebih murah..kekadang tu kos pun takde..berbanding penggunaan ubat moden. Mungkin satu hari nanti saya memerlukan juga ubat tradisional ni. Masalah lain takde...bersyukur saya pada ALLAH...kambing ni semua semakin jinak adala...sayang pulak nak jual walaupun ada yang offer tinggi pada saya...sebelum terlupa...22/12/2007 ni ade shipment kambing boer...tiba di LCCT, Sepang. Nanti saya akan update masa ketibaan. So pada penternak yang masih mencari tu bolehla telefon saya...nanti saya arrangekan pertemuan dengan importer...anda deal sendiri dengan importer tanpa melalui orang tengah...nak mintak diskaun sampai 50% pun mintakla...dapat tak dapat saya tak jamin...saya cuma ingin membantu...nanti kalu dapat harga murah...blehla belanja saya minum teh tarik ke...hehehe....

Okla...jumpa lagi nanti...rasa macam dah mengantuk...nak balik tido..jumpa lagi nanti...wassalam.

 

blogger templates | Make Money Online