BUSINESS CARD

KURSUS ASAS PENGURUSAN DAN RAWATAN TERNAKAN KAMBING AKAN KEMBALI!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Pelaburan minimum yang bakal anda keluarkan untuk memulakan ternakan kambing sekurangnya RM10k. Ada antara bakal penternak yang mengeluh kerana yuran yang kami kenakan terlalu mahal. Tapi fikirkanlah semula dengan jumlah pelaburan yang bakal anda laburkan dengan yuran untuk menyertai kursus ini...tidak sampai atau kurang dari 4%. Jadi fikirkanlah ilmu yang bakal diperolehi dalam kursus kami ini nanti...lakukan langkah yang bijak...jangan salahgunakan modal anda...kami akan berkongsi pengalaman dalam ternakan ini....telefon segera untuk pengesahan tempat.
TARIKH : AKAN DIBERITAHU KELAK

TEMPAT KURSUS:

1) AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

2) KANDANG DE KEBUN SDN BHD, PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR.

TEMPAT TINGGAL:
AGROBANK DEVELOPMENT INSTITUTE ( ABADI ) ( Lot 7 Persiaran Institusi, 43000 Kajang, Selangor )

MAKAN/MINUM: DISEDIAKAN SEPANJANG KURSUS

MASA : 8.30 AM SEHINGGA 11.00 MALAM.

PENYERTAAN : TERBUKA KEPADA YANG BERMINAT. SIJIL DISEDIAKAN. SIJIL DARI JABATAN KERAJAAN.

YURAN : RM450

PESERTA : 20 ORANG SAHAJA

HUBUNGI : EN KHAIRUDIN (016-220 2425), PN SARAH (016-322 0466), EN TALIB (019-276 6102) EN. AMIN (016-2201549)

SILA TELEFON KAMI DENGAN SEGERA UNTUK BORANG PENYERTAAN DAN PENGESAHAN TEMPAT. SIJIL PENYERTAAN DISEDIAKAN!!!!

PLEASE LEAVE YOUR FEEDBACK/COMMENT HERE

Name:
Email Address:
Phone No
Your Message

AMINAGROTECH FARM 013-222 9976
Nak dapatkan $10 free? Hanya daftar sahaja. Tak perlu keluarkan wang. Tak salah kalau mencuba benda percuma ni. Jangan tunggu lagi! Lawat pasifincome

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK SEBARANG PERTANYAAN MENGENAI TERNAKAN..TALIAN HAYAT 24 JAM!!

Tuesday, April 15, 2008

Assalammualaikum dan selamat sejahtera...

Hari ini dalam sejarah!!! Buat pertama kalinya...selepas berkecimpung selama setahun setengah dalam bidang ternakan...saya menyertai kursus ternakan kambing...itupun sebab mengganti sahabat yang tidak sihat...itu pun sebab bayaran dia rm20 je...itu pun orang yang belanja...hehehehe...kursus selama 3 hari ni pada saya okla...usahasama antara Al-Barakah dan Bank Pertanian Malaysia..dapatla kenal beberapa penternak..boleh juga berkongsi idea dan pengalaman..itulah gunanya kursus...tapi kenapa kursus mahal sangat biasanya?? Sendiri mau ingatla...kebanyakan yang menceburi bidang ternakan ni orang kampung..atau orang yang ingin mencari pendapatan tambahan...kalau harga satu kursus dah sama dengan kambing boer...dah terbantut rancangan diaorang nak pergi kursus termasuk saya...itu sebabnya..saya mengalu-alukan penternak baru atau lama..atau sesiapa sahaja yang ingin belajar dengan saya...silakan..jemput datang ke kandang saya...dengan ilmu saya yang tak seberapa ni...sekurang-kurangnya dapatlah sedikit gambaran mengenai projek ternakan kambing...so..apa lagi...telefon la cepat!!! Jumpa lagi...wassalam.ANAK KAMBING DI PUSAT TERNAKAN MINI BOER!!

Assalammualaikum dan selamat sejahera!!

Lagi sekali saya masukkan gambar anak kambing untuk tatapan anda semua...penantian saya selama ini berakhir...hampir 80% induk dara melahirkan anak kembar...rahsianya?? Lu pikirla sendiri!!!! hehehe...sori gurau...Anak lahir kembar atau tidak..itu kuasa ALLAH..Dia Maha Pencipta...Dia juga Maha Mengasihani....terima kasih ALLAH!!! Kita mampu merancang...ALLAH jua menentukan...hari ini Dia bagi kita kesenangan...bebila juga kegembiraan itu boleh ditarik semula...maka sentiasalah kita bersyukur atas segala pemberian-Nya...okla...sila layan gambar ni...PANAS!! PANAS!!!


Anak kambing tak mahu berenggang dengan ibu....

Lihatlah...kasih ibu pada anaknya...dengan kuasa ALLAH...kambing yang tidak mempunyai akal fikiran juga tahu menyayangi anak....

Apa la yang dicarinya tu....panjang tak badan anak kambing ni?

Bermain-main sebelum masuk waktu Maghrib....

Manala ibu aku ni...tadi ada kat sini...kejap je dah hilang??

ANAK KAMBING BOER MENGAMUK!!!!

Assalammualaikum dan selamat sejahtera,

Dah lama rasanya saya tak update blog ni...walaupun begitu masih ada juga pelawat yang sudi ke mari...terima kasih diucapkan...bulan April ni adalah bulan yang paling sibuk bagi diri saya...apa taknya..kambing boer yang selama ini asyik dok bagi makan je...beranak berturut-turut..bermula petang 1/4/2008..saya menerima panggilan dari pakcik saya mengatakan kambing beranak kembar 2 dari 2 induk...dan dalam hati ni masih ragu-ragu...takkanlah pakcik saya ni nak memain...maklumla april fool...hehehe...dan semenjak itu...kelahiran anak kambing yang tak putus-putus sehingga 13/4/2008 lepas...di anggarkan masih ade 2-3 ekor lagi induk yang belum bersalin..oklah..ini dia antara gambar anak kambing yang sempat saya rakam...baru berusia kurang seminggu...nanti saya masukkan lagi ye...layan!!!!


Pakcik saya membantu anak kambing yang masih kelaparan walaupun selepas minum susu ibu...

Antara induk boer yang sudah sihat kembali selepas melahirkan anak...

Anak kambing ni cukup lincah...so petang tu sengaja saya keluarkan mereka dari kandang...

Anak boer berumur 2 hari....

Ini antara anak jantan yang menyerlah...cuba perhatikan kedutan pada leher tu...mengikut genetik bapak boer...

 

blogger templates | Make Money Online